kolmapäev, 20. november 2013

Valelik minister

Eesti Päevaleht: Avalik valetaja Rein Lang peab tagasi astuma

400px Balticfestival 1c563 7264.Rein Lang 200x300 Eesti Päevaleht: Avalik valetaja Rein Lang peab tagasi astumaEesti Päevaleht leiab oma tänases juhtkirjas, et kultuuriminister Rein Lang peab tagasi astuma, sest avaliku valetaja koht ei saa olla ühe Eesti ministeeriumi eesotsas. Lang kinnitas veel esmaspäeval “Aktuaalses kaameras”, et pole Kaur Kenderi Sirbi etteotsa saamisega kuidagi seotud. Samal päeval lehele intervjuud andes pidi ta siiski möönma, et oli enne kohtunud nii sihtasutuse Kultuurileht juhataja Toomas Väljataga kui ka Kenderiga, vahendas BNS.

Tänane intervjuu Väljataga endaga viitab aga sellele, et ministri selgituste kohta võib igasuguste ilustamisteta kasutada väljendit valetamine. Usutluse järgi suunas minister juhtkonnavahetust pisidetailideni välja, arutades isiklikult koondamisi, olles toimuvast teadlik enne sihtasutuse juhatajat Väljataga.
Päevalehe sõnul näib Langi taga olevat ka kogu Reformierakonna tuumik: lehe käsutuses on erakirjavahetus, kust tuleb selgelt välja, et muutusi suunasid ministri parteikaaslased Kristen Michal ja Rain Rosimannus ning Kenderiga utsitas lepingut sõlmima kultuuriministeeriumi reformierakondlasest kantsler Paavo Nõgene. Samasse parteisse kuulub SA Kultuurileht nõukogu esimees Urmas Klaas.
Tundub, et esialgu “tormiks veeklaasis” nimetatud Sirbi-juhtumi taga võib olla peidus palju enamat kui lihtsalt Eesti juhtiva kultuurilehe läbivasardamine ja selle elevandiluust tornist allatirimine.
Sirbi-teema lõpetuseks sotsiaalpoliitiline arvustus Hardo Aasmäe sulest, mis ilmus 7. novembri Sirbis.

Allikad: BNS, Eesti Päevaleht 1, Eesti Päevaleht 2
Foto: Vikipeedia / politik.in2pic.com

Toimetas Ksenia Kask

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar