esmaspäev, 11. november 2013

Põhjamaade raamatukogunädal 2013



Aeg:
11.11.2013 kuni 17.11.2013
Koht:
Põhjamaad, Balti riigid ja Loode-Venemaa
Kontaktinfo:
Eha Vain (eha.vain@norden.ee)
Raamatukogunädal 2013Aasta kõige pimedamal ajal korraldavad Põhjamaade raamatukogud ja Põhjala Ühing alates 1997. aastast Põhjamaade raamatukogunädalat. See tähendab seitset päevatäit näitusi, ettelugemisi, raamatututvustusi ja arutelusid raamatukogudes, koolides, seltsimajades Põhja- ja Baltimaades ning Loode-Venemaal.
Sellel aastal on raamatukogunädala teemaks "Talv Põhjalas". Ette lugemiseks valitud raamatute valikust leiab eesti keeleski ilmunud Norra kirjaniku Tarjei Vesaasi lüürilise romaani "Jääloss", mis puudutab inimese üksilduse traagikat ja ühtekuuluvuse igatsust kauni Põhjala talvelooduse taustal. Vesaasi pälvis teose eest 1964. aastal maineka Põhjamaade Nõukogu kirjandusauhinna.
Palume kõigil raamatukogudel, koolidel ja seltsimajadel, kes soovivad sellel aastal raamatukogunädalal kaasa lüüa ning üritusi korraldada, end kirja panna raamatukogunädalal kodulehel esimesel võimalusel! Juhul kui soovite oma ürituste illustreerimiseks "Talv Põhjalas" plakateid ja/või postkaarte, võtke palun ühendust kultuurinõunik Eha Vainuga e-posti teel eha.vain@norden.ee. Samuti vastab Eha kõigile raamatukogunädalaga seotud küsimustele ning ootab teavet selle kohta, millised üritused ja kus on plaanis "Talv Põhjalas" raames korraldada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar