neljapäev, 2. veebruar 2023

Sven Hõbemäe fotonäitus "Parem varblane peos kui tuvi katusel"

Näitus koosneb 56 fotost, millel on kujutatud linde, kes rõngastamishobi käigus kaamerasilma ette jäänud on. Mõistagi on see vaid väike valik kõigist kohatud lindudest.

Sven Hõbemägi on harrastusornitoloog ning loodushuviline, kes juba üle 20 aasta tegeleb ka lindude rõngastamisega, omades selleks vastavat Keskkonnaameti luba. Oma esimese linnu rõngastas ta 1996. aastal, olles siis vaid 15 aastane. Kokku on Sven andud panuse eesti teadusesse tuhandete lindude rõngastamisega ligi 70-st erinevast liigist.
Näituse eesmärk on tutvustada meie linnustiku mitmekesisust, atraktiivsust ning aidata kaasa keskkonnateadlikkuse kasvule nii noorte kui täiskasvanute seas. Näitusel valikus olevad linnud on Sveni poolt üles pildistatud viimase kahe aasta jooksul erinevatel loodus- ning rõngastusretkedel. Mitmed liigid on pildile saadud ning rõngastatud ka tänu Eesti Metsloomaühingule.

NB! Linde hoitakse piltidel käes vaid hetkeks, nende rõngastamise eesmärgil. Ilma Keskkonnaameti loata on lindude ning pesade puutumine rangelt keelatud!
Miks lindude rõngastamine on vajalik?
Rõngaste abil saadakse palju informatsiooni lindude rändeteedest, rändekiirusest, east, populatsioonide levikust ja käitumisbioloogiast, jälgides valitud isendite igapäeva-tegemisi ilma neid häirimata. Samuti annab lindude rõngastamine olulist infot muutustest keskkonnas, mis võivad mõjutada ka inimeste eluolu.

Näitust saab vaadata 22.veebruarini.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar