esmaspäev, 3. oktoober 2022

"Lugemisisu" 2022/2023

Rõõm teatada, et täna, 3. oktoobril stardib 5–10-aastastele lastele suunatud programmi „Lugemisisu“ viies hooaeg, millega on käesoleval aastal liitunud 210 raamatukogu üle kogu Eesti. Eesti Lastekirjanduse Keskuse ellu kutsutud lugemisprogramm innustab lapsi lugema kuni 31. maini 2023.

Läbiloetud raamatud pannakse kirja spetsiaalsesse lugemispassi ja täidetakse sealsed loomingulised ülesanded. Kooliaasta lõpus premeeritakse diplomiga kõiki osalejaid, kes on passi kandnud viis teost. Lasteaialapsed saavad „Lugemisisus“ osaleda üheskoos terve rühmana.

Samuti viiakse klassidele ja rühmadele programmi jooksul läbi loovate lisategevustega täidetud teematunde, mille metoodikat ja materjale on aidanud keskusel arendada mitmed oma valdkonna professionaalid – Kertu Sillaste, Andra Kütt, Kätlin Vainola, Eesti Lugemisühingu pedagoogid jt. Tundides mängitakse lugemismänge, õpitakse tähelepanu pöörama raamatuillustratsioonile või tutvutakse ajakirja loomise protsessiga ja tegeletakse loovkirjutamisega. Sel aastal on uhiuue teematunni „Oh sa jutt! Muinasjutt!“ aidanud kokku panna Maili Metssalu Eesti Rahvakultuuri Keskusest.


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar