neljapäev, 11. november 2021

Päästeameti toetusel ilmunud videod näitavad, kuidas puudega inimest ohuolukorras aidata

 

Eesti Puuetega Inimeste Koda avaldas ülevaatlikud õppevideod enim levinud puudeliikide kohta, mis on mõeldud päästjatele, politseinikele aga ka laiemale avalikkusele. Koostööna Päästeametiga valminud projekti „Ennetus ja erivajadus" eesmärk on näidata, kuidas arvestada erinevate erivajadustega ohtlikes olukordades.

Kokku on saadaval 4 kuni seitsme minutilist õppevideot nägemis-, kuulmis-, (sh vaegkuulmine ja kurtus), intellekti- ning liikumispuude kohta.

Kõik Eesti Puuetega Inimeste Koja poolt valminud videod on tehtud võimalikult ligipääsetavateks: videod on varustatud nii subtiitrite kui ka viipekeeletõlgega, ekraanis toimuvad peamised sündmused kirjeldatakse häälega.

Videod võib vaadata lehelt https://epikoda.ee/ennetus

või otse EPIKoja YouTube kanalist https://youtube.com/epikoda 

Õppevideosid arutatakse ka EPIKoja podcasti uues episoodis, kus saatejuht Jakob Rosin intervjueerib videote produtsendi Vladislav Veližaninit. EPIKoja podcasti võib kuulata siit:

Spotify https://open.spotify.com/episode/3qnJM0dGRmuEOCKesY7veh

YouTube https://youtu.be/z1M41Rs2UVo

EPIKojast

Eesti Puuetega Inimeste Koja missioon on puuetega inimeste ja krooniliste haigete elukvaliteedi, ühiskonda kaasatuse ning eneseteostuse võimaluste tõstmine läbi huvikaitse ja koostöö. EPIKoja võrgustikku kuulub 16 piirkondlikku puuetega inimeste koda ning 32 üle-eestilist puudespetsiifilist liitu ja ühendust, samuti 5 toetajaliiget. Kokku esindab EPIKoda umbes 285 organisatsiooni üle Eesti

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar