esmaspäev, 16. märts 2020

Perearstikeskus jätkab tööd erirežiimil

Lähtuvalt Terviseameti infost, mis määratleb antud olukorda tervishoiu hädaolukorrana ning on tõstnud tervishoiu valmisoleku tasemele 2, jätkab Märjamaa Perearstikeskus OÜ tööd  erirežiimil:
  • Lõpetame 16.03.2020 plaanilise ennetustöö, diagnostilised uuringud. Jätkub erakorraline töö. Teavitame muudatustest varasemalt registreerunuid;
  • Kasutame alternatiivina ambulatoorseid kaugvastuvõtte, järgides Haigekassa ja  Terviseameti juhiseid;
  • Kaugvastuvõtu sobivuse konkreetse patsiendi terviseprobleemi käsitlemisel otsustab kontakteeruv tervishoiutöötaja;
  • Patsient peab andma kaugvastuvõtuks oma suulise nõusoleku, mille dokumenteerime patsiendikaardis;
  • Kaugvastuvõtt toimub tervishoiutöötaja ja patsiendi vahel kokkulepitud ajal ja viisil sünkroonse suhtlusena;
  • Kaugvastuvõtt on registreeritud tervishoiutöötaja vastuvõtugraafikus;
  • Kaugvastuvõtu läbiviimiseks on lubatud kasutada telefoni, video, veebivestlust;
  • Lõpetame plaanilise ambulatoorse tööna laste ja täiskasvanute skriiningu vastuvõtud, terviseauditid, tasulised vastuvõtud;
  • Erisusena jätkuvad imikute plaanilised läbivaatused eraldatult perearstikeskuse II korruse  ruumides. Vastuvõtule kutsumist ja läbiviimist korraldab pereõde;
  • Koduõendusteenuse osutamisel kaalume igat koduõendusjuhtu eraldi ja langetame otsuse teenuse jätkamise kohta;
  • Hooldekoduteenust jätkame senises mahus ja korras. 
Perearstikeskuse telefon 482 2232 on avatud esmaspäevast neljapäevani 8.00-18.00 ning reedel  8.00-16.00. Pika kõne ootejärjekorra vältimiseks palume öelda oma nime ning  telefonikontakti  numbri,  seejärel  lühidalt esitada oma küsimus või probleem:   retseptisoov, haiguse sümptomid vms. Teie kõne registreeritakse ning Teiega kontakteerub perearstikeskuse töötaja edasiste tegevuste vajaduse otsustamiseks perearstikeskuses või kaugvastuvõtu  läbiviimiseks. Etteregistreerumata  patsiente  perearstikeskuses  ei  teenindata.
E-perearstikeskuse  kaudu  on  võimalus  kontakteeruda  dr  Marika Hiiemaa patsientidel.
Jätkuvalt on avatud suhtluseks on perearstide meilid marika.hiiemaa@perearstid.ee ning   triin.altmae@gmail.com.  Palume meilile lisada oma kontakttelefoni numbri.
Me peame õppima selle viirusega elama nii, et tema tehtud kahju meile võimalikult väike oleks. Lõpptulemus sõltub suures osas sellest kui hästi me oskame koronaviiruse eemale hoida vanematest populatsioonidest; ennekõike 70 aastat ja vanemad. Ehk teisisõnu kuidas me saame noored, kes on potentsiaalsed viiruse kandjad, vanematest inimestest eemale hoida. Sotsiaalse  distantseerumise võimalused on meile loodud, haiguse edasine levik sõltub sellest, kui vastutustundlikult  me  ise  käitume.  
Krooniliste haiguste ravi peab kindlasti jätkuma, aga see peaks nii palju kui võimalik toimuma kodus; vanemad inimesed ei peaks minema terviseasutustesse (haigla, apteek, perearstikeskus) kui selleks pole hädavajadust. Telefoni teel saab välja selgitada kas on hädavajadus.  Sotsiaaltöötajad  ja  kogukonnaliikmed saavad üksikuid vanemaid inimesi aidata ja neile poest söögi tuua, apteegist  ravimid  tuua. Nakatunute  isoleerimine  on  väga  tähtis.  Kodune karantiin on efektiivne seni, kuni sellest kinni peetakse. Karantiin on karantiin: tulebki 24/7 kodus olla  karantiini lõppemiseni. Haigustunnuste kadumine ei tähenda nakkusohu kadumist. Haiglad peavad jääma raskete haigete jaoks.
Kaitseme tervishoiutöötajaid, sest nemad on ainukesed, kes oskavad aidata haigeid inimesi Järgmised neli kui mitte kuus nädalat saavad väga rasked olema. Jõudu  selleks  meile  kõigile!

Lugupidamisega  Märjamaa  Perearstikeskus  OÜ pere.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar