neljapäev, 16. märts 2017

Suure Lennu Tule tee 2017

 Velise Kultuuri ja Hariduse Selts  vanal Läänemaal –tänase Raplamaa lõunaosas kutsub kõiki hea tahtega kaaskodanikke- nii suuri kui väikseid, samuti  seltse ja ühinguid oma osalemisega   toetama-tähistama kolmapäeval, 29.märtsil 2017  Lennart Meri 88. sünniaastapäeva.         
Selleks süütame mälestuslõkked paikades,  mis paiknevad võimalikult lähedal 222 km mõttelisele joonele Ebavere mäe ja Kaali järve vahel – seega oletatavale Kaali meteoori ehk Tarapita teekonnale. Seda mõttejoont võib teisiti kutsuda ka Suure Lennu kaareks või tuleteeks. Raplamaal leiab neid paigad, kui ühendada kaardil joonega Imsi järv Lelle lähistel ja Lihuveski sild Raikküla vallas ning Avaste mäe keskpunkt Vigala vallas.

Velise-Valgu kandi rahva matk ja lõke saavad seekord  toimuma Vigala valla südames  VANAMÕISA külas KESK-VIGALAS külade platsil kolmapäeval,29.03.2017  poolteist tundi enne  päikese loojangut(18.30).  Ühtlasi kutsume kaasa ka kõiki Valgu VANAMÕISA elanikke uudistama Vigala VANAMÕISA küla, et üheskoos arutada ka külade käekäiku ja nime teemat uueneva Märjamaa suurvalla oludes.

Kaasa võtta hea tuju, piknikukorv, sõbrad ja kindlasti lood ning mälestused kordumatust Lennu-Taadust.

Velise Kultuuri ja Hariduse Selts
Velise Muinsuskaitse Selts
Eesti Looduskaitse Seltsi  Märjamaa osakond
Sillaotsa Talumuuseum

Foto: Mapio.net

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar