teisipäev, 31. märts 2020

Märjamaa valla raamatukogud hakkavad pakkuma osalist laenutust

Alates 6. aprillist saab Märjamaa valla raamatukogudes inimkontaktivabalt laenutada AINULT eelnevalt tellitud või reserveeritud raamatuid. Lugejatel puudub juurdepääs teenindusaladele, seetõttu kohapeal raamatute laenutussoove esitada ei saa. Ajakirju välja ei laenutata. Avaliku Internetipunkti teenuseid (sh arvutite kasutamist tasuliste teenuste tegemiseks) ja raamatukogudevahelist laenutust ei teostata. Piirangud kehtivad kuni eriolukorrast tingitud uute korraldusteni.
Märjamaa raamatukogus saab raamatuid ette tellida või reserveerida:
  • e-teeninduses raplamaa.webriks.ee;
  • e-posti kaudu marjamaa.raamatukogu@marjamaa.ee;
  • telefonide 482 1346 (põhikogu), 482 1181 (lasteosakond) teel võetakse tellimusi vastu raamatute väljastamise kellaaegadel.
Tellimuse täitmisest teavitatakse tellijat telefoni või e-posti teel ja antakse teada raamatute kättesaamise kuupäev.
Raamatute väljastamine toimub kontaktivabalt raamatukogu sissepääsu (raamatutagastusautomaadi) juurde paigaldatud riiulilt E, R 11.00- 14.00 ja K 15.00- 18.00, arvestades hetkel kehtivate liikumisreeglitega.
Raamatute laenutustähtajad on pikendatud mai lõpuni, viiviseid eriolukorra kehtimise ajal ei lisandu ning raamatud võivad jääda lugeja kätte eriolukorra lõpuni või kuni uute korralduste kehtestamiseni. Vajadusel saab raamatuid tagastada raamatutagastusautomaadi kaudu ja ohutuse tagamiseks kõik tagastatud raamatute kaaned puhastatakse võimalusel desinfitseeriva vahendiga.
 
Valgu, Kivi-Vigala, Vana- Vigala, Varbola, Laukna, Teenuse, Haimre ja Sipa haruraamatukogudes laenutatakse AINULT eelnevalt telefoni, e-posti, FB lehe või lugejaportaali RIKSWEB kaudu ette tellitud raamatuid. Ajalehti ja ajakirju välja ei laenutata. Lugejatel puudub juurdepääs raamatukogu ruumidesse.
Inimkontakti vältimiseks toimub tellitud raamatute kättesaamine ainult personaalselt kliendiga eelneval kokkuleppel ja kõiki eriolukorras kehtestatud ohutusnõudeid täites.
Raamatute laenutustähtajad on pikendatud mai lõpuni, viiviseid eriolukorra kehtimise ajal ei lisandu ning raamatud võivad jääda lugeja kätte eriolukorra lõpuni või kuni uute korralduste kehtestamiseni.

Raamatukogusid külastades järgige nõuet, et vahemaa inimeste vahel oleks vähemalt 2 meetrit ja raamatute väljastamise ruumi siseneda ainult ükshaaval. Ohutusnõuete ja eriolukorrast tingitud piirangute eiramise korral on Märjamaa vallavalitsusel õigus teenuse pakkumine katkestada.
Palume mõistvat suhtumist ja ranget ohutusnõuetest kinnipidamist, ainult nii saame hoida üksteise ja enda tervist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar