neljapäev, 5. jaanuar 2017

LASTE JA NOORTE KULTUURIAASTA 2017

2017. aasta on Eesti laste- ja noortekultuuri aasta, mis väärtustab last ja noort nii looja kui ka publikuna. Teema-aasta tunnuslause on “Mina ka!”.

Laste ja noorte kultuuriaasta on ellu kutsunud Kultuuriministeerium ja selle läbiviimist koordineerib Eesti Lastekirjanduse Keskus.
Tunnuslause “Mina ka!” ning märksõnad iseolemine ja koostegutsemine innustavad lapsi ja noori kultuurist osa saama ja ise ka elamusi looma. Teema-aasta kõnetab ka täiskasvanut, kutsudes üles mõtestama ning väärtustama last ja noort nii looja kui ka publikuna. Toetades ja innustades oma järelkasvu, tagame järjepideva ja rikkaliku kultuurielu ka tulevastele põlvedele.
Laste- ja noortekultuuri aasta on suurepärane võimalus ja samas vastutusrikas ülesanne asetada meie kultuurielus fookusesse just lapsed ja noored. Laste ja noortega, meie sirguvate loojate ja publikuga, on väga oluline rääkida väärtustest, mitmekesisusest, järjepidevusest ja vastutusest. Ja mitte ainult rääkida – tähtis on ühiselt luua ja tegutseda.

Eesolev aasta seob kultuuri eri valdkondi ning koondab mitmesuguseid ettevõtmisi. Ees ootab põnev aasta nii väikestele kui ka suurtele. Kavas on suursündmusi nagu XII noorte laulu- ja tantsupidu “Mina jään” ja Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud elamustuur Laste Vabariik, aga ka väiksemaid kogukondlikke ettevõtmisi ning koostööprojekte.
Kuni 20. aprillini 2017 on avatud teema-aasta sündmuste ideekonkruss “50 ideed!”, mille eesmärk on muuta laste ja noorte kultuurielu veelgi sisukamaks ja põnevamaks. Ideekonkursil osalema on oodatud kõik – nii pered, sõpruskonnad, kogukonnad kui ka institutsioonid. Eelistatud on projektid, kus lapsed ja noored on idee autorid või kaasautorid ning osalevad ka projekti elluviimises. Vaata lisa siit.
Et kultuurihuvilisel oleks põnevatest sündmustest parem ülevaade, koonduvad kõik ettevõtmised teema-aasta kodulehel asuvasse kultuurikalendrisse, kuhu läbi kultuur.info portaali saavad kõik korraldajad üle Eesti edastada lastele ja noortele suunatud ettevõtmisi.
http://www.minaka.ee. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar